Beleidsadviseur Energiearchitectuur

Neem contact op

Over de vacature

Openingsdatum
23-05-2024
Sluitingsdatum
13-06-2024
Opleidingsniveau
HBO
Vakgebied
Duurzaamheid / Milieu
Dienstverband
Fulltime
Uren per week
36
Salarisindicatie
€ 4.211 - € 5.997

Met energiearchitectuur werken we in Breda aan het energiesysteem van de toekomst. Vanuit energiearchitectuur werk je aan vraagstukken rond het lokale energiesysteem met het zwaartepunt op elektriciteit. Vragen zoals welke bronnen gebruikt Breda in de toekomst voor haar energiebehoefte? Of hoe past het nieuwe energiesysteem in Breda? De Gemeente Breda zet in op efficiënter gebruik van het energienet, door initiatieven en projecten te stimuleren die een bijdrage leveren in het ontlasten van het elektriciteitsnet. Denk hierbij aan vraag- en aanbodsturing, opslag en conversie (o.a. warmte). Ben jij een ervaren beleidsadviseur met betrekking tot de energietransitie en ben je echte verbinder? Dan zoeken wij jou als beleidsadviseur energiearchitectuur.

Wat ga je doen?

Als Beleidsadviseur Energiearchitectuur werk je mee aan projecten die bijdragen aan het Bredaas energiesysteem van de toekomst. Je vertegenwoordigt de gemeente inhoudelijk in deze projecten en legt actief de verbinding met de betrokken stakeholders. Je bent ambassadeur voor energiearchitectuur en draagt bij aan de juiste beeldvorming van de kansen en mogelijkheden van het toekomstige energiesysteem.

 • Je gaat uitzoeken hoe het energiesysteem, met name voor elektriciteit, zich de komende jaren ontwikkelt en hoe de ambities van partijen in de Gemeente Breda op een toekomstbestendige manier hierin een plek moeten krijgen.
 • Je gaat de knelpunten in beeld brengen die ontstaan door netcongestie en bedenkt een plan hoe hiermee kan worden omgegaan.
 • Je rapporteert periodiek een overzicht van de relevante projecten en ontwikkeling binnen de Gemeente Breda (portfoliomanagement).
 • Je ondersteunt inhoudelijk bij vraagstukken rondom hernieuwbare energiebronnen, de ruimtelijke impact van de energietransitie.
 • Je werkt in teamverband aan een vraagstuk of vraagstukken die op dat moment voor de energietransitie van groot belang zijn om uit te werken.

Collega aan het woord

“Werken voor de gemeente Breda betekent werken voor mijn eigen stad op een zeer actueel maatschappelijk onderwerp dat iedereen raakt. Ik hou me bezig met complexe zaken waarbij het steeds weer een uitdaging is om deze begrijpelijk te maken voor collega’s, bestuurders en inwoners zodat we samen de juiste dingen kunnen doen. Dat doe ik dan ook nog eens met fijne betrokken collega’s.”

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een inhoudelijke en verbindende beleidsadviseur die graag mee wil werken aan een van de grootste en noodzakelijkste transities van de stad. Een collega die er niet voor terugdeinst om zelfstandig aan de slag te gaan, graag met anderen werkt, op verschillende niveaus kan schakelen en dingen tot stand kan brengen.

 • Je beschikt over minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
 • Je hebt ruime werkervaring in een soortgelijke functie in de energietransitie.
 • Je hebt ruime en aantoonbare kennis van de werking van energiesystemen, met het elektriciteitssysteem in het bijzonder.
 • Je ontwikkelt en onderhoud een intern en extern netwerk.
 • Je bent in staat om samen met anderen te werken aan ambitieuze doelen en realiseert deze.
 • Je kunt complexe zaken, zowel op papier als mondeling bondig en simpel uitleggen.

Wat bieden wij?

Werken bij de Gemeente Breda is werken in een stad met ambities. We denken vooruit en maken mogelijk. Voor onze inwoners én voor onze medewerkers. Naast een baan met impact kun je daarom rekenen op:

 • Een jaarcontract voor 36 uur per week met zicht op vaste aanstelling.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.997,- (schaal 11) op basis van 36 uur. 
 • 194 verlofuren per jaar bij een contract van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris dat je kunt inzetten voor studie, extra verlof of bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets. Het bedrag laten uitbetalen als een soort 13e maand kan ook.
 • Volop ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Een goede werk-privébalans met flexibele werktijden.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • De mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Een goede pensioenregeling bij ABP.

Wie zijn wij?

Als beleidsmedewerker energiearchitectuur maak je deel uit van het team Energie, cluster energie architectuur. Dit cluster werkt aan het Bredase energiesysteem van de toekomst en bestaat uit 9 collega’s. Naast cluster energie architectuur kennen we ook nog cluster werklocaties en cluster gebouwde omgeving.

De Energietransitie is een van de grootste opgaves waar de gemeente Breda de komende 20-25 jaar aan werkt. Daarbij is het niet alleen een grote fysieke operatie, maar juist ook een maatschappelijke en sociale transitie. Daarnaast werk je veel samen met andere afdelingen binnen de gemeente zoals wijkzaken, vastgoedontwikkeling en milieu maar ook met andere stakeholders zoals andere overheden, energiebedrijven, netwerkpartners, woningbouwcoöperaties, ondernemers en bewoners.

Meer weten over de stad of organisatie? Lees meer over de Gemeente Breda

Enthousiast geworden?

Reageer dan snel op de vacature beleidsadviseur energiearchitectuur. De sluitingsdatum is 13 juni 2024. De startdatum is 1 september 2024. Liever eerst meer weten over deze functie? Bel dan naar Lotte de Backer, teamleider Energie, telefoonnummer 06 5497 4059 of voor inhoudelijke vragen naar Jeroen Koijen, coördinator energie architectuur, 06 11 04 72 90

Goed om te weten:

 • De Gemeente Breda is een werkgever die gelijke kansen biedt. Wij ontvangen graag sollicitaties van alle voldoende gekwalificeerde personen ongeacht hun komaf, geslacht, functiebeperking, religie/overtuiging of leeftijd.
 • Als ambtenaar heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom vragen we van iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag. Ook kan het zijn dat we je openbare sociale mediaprofiel raadplegen en leg je een ambtseed of -belofte af.

 Deze vacature delen? Geen probleem! Acquisitie stellen we niet op prijs.

Over de organisatie

Naam organisatie
M - Milieu
Locatienaam
Stadskantoor