Projectleider Veilig Ondernemen

Over de vacature

Openingsdatum
09-02-2024
Sluitingsdatum
25-02-2024
Opleidingsniveau
HBO
Vakgebied
Handhaven / Veiligheid
Dienstverband
Fulltime
Uren per week
36 - 36
Salarisindicatie
€ 4.211 - € 5.997

Ondernemers hebben met verschillende vormen van criminaliteit te maken. Platform Veilig Ondernemen (PVO) Brabant- Zeeland heeft als doel een weerbaar ondernemersklimaat te creëren. Dit platform is een belangrijke Publiek Private Samenwerking  (PPS) tussen brancheorganisaties (VNO-NCW Brabant Zeeland/MKB), ondernemers(verenigingen), Gemeenten, Politie en ZLTO en het CCV.

PVO Brabant-Zeeland en de Gemeente Breda werken nauw samen ten behoeve van een veilig ondernemersklimaat. Dat doen we door met elkaar doeltreffende, preventieve en duurzame veiligheidsmaatregelen of programma’s te ontwikkelen en agenderen. Een goed ondernemersklimaat is immers ook een veilig ondernemersklimaat. Een veilige (werk)omgeving draagt weer bij aan financieel gezonde ondernemingen. Maar ook aan een gezond vestigingsklimaat waarin bedrijven, ondernemers en hun personeel kunnen floreren.

Voor deze PPS zijn we op zoek naar een Projectleider Veilig Ondernemen Breda. Deze projectleider werkt nauw samen met  PVO Brabant-Zeeland en andere stakeholders, zoals lokale ondernemers, politie, brandweer en andere relevante veiligheidspartners.

Wat ga je doen?

De Projectleider Veilig Ondernemen Breda is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, coördineren en implementeren van projecten gericht op het verbeteren van de veiligheid voor ondernemers binnen de Gemeente Breda.

 • Je hebt een belangrijke rol bij het op een innovatieve manier veilig maken van meerdere bedrijventerreinen in Breda.
 • Je werkt nauw samen met betrokken ondernemers en andere partners voor het uitvoeren van o.a. testen, gebruikmakend van ‘smart’ toegepaste digitale technologie.
 • Je geeft praktische uitvoering aan het programma ‘Gastveilig Hazeldonk’ om het bedrijventerrein een veilig en gastvrij  terrein te laten zijn voor zowel bedrijven, chauffeurs als werknemers. 
 • Je maakt, in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B), samen met ondernemers, politie, brandweer en andere betrokkenen, afspraken om overlast, criminaliteit, onderhoud en beheer op de bedrijventerreinen aan te pakken.
 • Je identificeert, evalueert en beheert potentiële risico's die de voortgang van het project kunnen beïnvloeden.
 • Je vertaalt het Meerjarenplan Veiligheid van de gemeente Breda en het jaarplan 2024 van het PVO Brabant-Zeeland naar een daadwerkelijke uitvoering en uitvoeringsagenda door het initiëren, begeleiden en coördineren van projecten, projectplannen, budgetbeheer en rapportages aan het management.
 • Je onderhoudt een sterk relevant publiek én privaat netwerk waarbij je streeft  naar het versterken en bevorderen van samenwerking, het verbinden van initiatieven, het delen van ervaringen en het creëren van synergie.
 • Je inventariseert wat nodig is aan tijd, middelen en deskundigheid om de ambitie Veilig Ondernemen binnen de gemeente Breda te behalen.
 • Je rapporteert aan het bestuur en andere betrokken partijen over ontwikkelingen en maatregelen op het gebied van veilig ondernemen.

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van veiligheidskunde, criminologie, bestuurskunde of vergelijkbaar.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in project- of programmamanagement, bij voorkeur in het werkveld van openbare orde en veiligheid.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen op het gebied van veilig ondernemen.
 • Je communiceert duidelijk en effectief.
 • Je bent resultaatgericht,  werkt proactief en  bent in staat om zelfstandig te werken.
 • Je bent een echte verbinder waarbij je de focus houdt op de te behalen doelen.

Wat bieden wij?

Werken bij de Gemeente Breda is werken in een stad met ambities. We denken vooruit en maken mogelijk. Voor onze inwoners én voor onze medewerkers. Naast een baan met impact kun je daarom rekenen op: 

 • Een contract  voor maximaal 36 uur per week voor in eerste instantie de duur van een jaar.
 • Een bruto maandsalaris van €5997 (salarisschaal11 CAO gemeenten 2024)
 • 194 verlofuren per jaar op basis van 36 uur per week.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris dat je kunt inzetten voor studie, extra verlof of bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets. Het bedrag laten uitbetalen als 13e maand is ook mogelijk.
 • Volop ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Een goede pensioenregeling bij ABP.

Meer weten over het PVO Brabant-Zeeland? Lees meer www.pvo-brabant-zeeland.nl

Meer weten over de stad of organisatie? Lees meer over de Gemeente Breda
 

Wie zijn wij?

De gemeente Breda investeert in de veiligheid en leefbaarheid van de bedrijventerreinen en stimuleert samen met PVO Brabant-Zeeland de Publiek Private Samenwerking met als doel de weerbaarheid van ondernemers en bedrijventerreinen te vergroten. Het programma Gastveilige bedrijventerreinen onderzoekt hierbij welke innovatieve middelen ingezet kunnen worden om bedrijventerreinen gastvrij en veilig te maken en te houden. Hierbij gaat het om de (preventieve) aanpak van (ondermijnende) criminaliteit. Bredata en Veiligheid en Leefbaarheid van de gemeente Breda werken hierin nauw samen met verschillende bedrijven en locaties.

De Projectleider Veilig Ondernemen Breda  opereert binnen Team Openbare orde en Veiligheid bij Gemeente Breda. Dit is een team van ongeveer 40 medewerkers die samen met onze partners, zowel binnen als buiten de organisatie, flink de handen uit de mouwen steken voor een veilig Breda. We zijn een energiek team dat zich met passie inzet voor thema's als Veilig Ondernemen, Ondermijning, Zorg & Veiligheid, Jeugd & Veiligheid, Cyber, Fysieke Veiligheid en de Openbare Ruimte. Naast het bedenken van veiligheidsbeleid zijn we actief op huidige problemen en casuïstiek in de openbare orde. Samen maken we Breda nog veiliger!

Enthousiast geworden?

Reageer dan snel op deze vacature. Dit kan tot en met 25 februari 2024. Zijn we enthousiast, dan ontvang je zo snel mogelijk een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Liever eerst meer weten over deze functie? Bel dan naar Gerben Euwijk, teamleider OOV (Openbare Orde en Veiligheid), tel. 076-5294023 en/of Willem Janssen, manager Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland. tel. 06-21298963.
 

Over de organisatie

Naam organisatie
M - Openbare orde en veiligheid
Locatienaam
Stadskantoor