Coen, Beleidsadviseur Energietransitie ‘Mijn bijdrage aan een duurzamer Breda’

Coen zet zich al 20 jaar in voor de Gemeente Breda. De laatste 7 jaar probeert hij Breda duurzamer te maken. In dit verhaal vertelt hij waar hij trots op is, hoe hij zijn karaktereigenschappen inzet en wat de Gemeente Breda voor hem betekent.

Jouw karakter maakt Breda duurzaam

“Mijn naam is Coen Vos en ik ben beleidsadviseur binnen het Energie team van de gemeente Breda. Dit team maakt deel uit van een groter programma gericht op de energietransitie, waarbij het ons doel is om Breda voor 2044 CO2-neutraal te maken. Samen met mijn team help ik sinds 2017 inwoners om hun woningen klaar te maken voor een toekomst met duurzame energiebronnen en van het aardgas af te stappen.  

In gesprek met inwoners

Een project waar ik echt trots op ben, is onze Greenhopper. Een mobiel tiny house dat we hebben ontworpen om inwoners direct in hun eigen wijk te informeren over duurzaamheid. Sinds de lancering in 2018 heeft het ons geholpen om echt contact te maken met de inwoners en hun ideeën en behoeften te horen. Hier leren wij weer van en dit helpt onze projecten te verbeteren. Het laat zien hoe we als gemeente proactief de dialoog met onze inwoners aangaan.

“Ik streef er voortdurend naar om vooruitgang te boeken en onze focus te houden op het behalen van positieve resultaten.”

Coen Vos
Beleidsadviseur Energietransitie

Van een klein team naar grote impact 

Ik werk al 20 jaar bij de gemeente, en die ervaring helpt mij enorm. Ik begrijp hoe dingen werken binnen de politieke en maatschappelijke context van onze stad. Vanuit mijn coachende rol help ik collega’s uit mijn team om de context goed te begrijpen en te bewaken. Om zo de grote uitdagingen aan te pakken. Ik streef er voortdurend naar om vooruitgang te boeken en onze focus te houden op het behalen van positieve resultaten. Ondertussen is ons team van 3 naar 30 collega's gegroeid, wat onze capaciteit om impact te maken enorm heeft vergroot.  

Breda biedt kans om te experimenteren 

Wat ik zo waardeer aan werken voor Breda, is de kans om te groeien en nieuwe dingen te proberen. We worden aangemoedigd om creatief te zijn en nieuwe oplossingen te bedenken, zoals we deden met de Greenhopper. Dit soort vrijheid leidt tot innovatie in ons werk. Bovendien heeft Breda de charme van een groot dorp; je raakt snel vertrouwd met zowel de stad als de omliggende dorpen, maar het is tegelijkertijd dynamisch met grote opgaven.

Meer dan een werkplek 

Breda is meer dan mijn werkplek. We hebben hier 18 jaar gewoond en mijn kinderen zijn hier geboren en getogen. Het is de stad waar wij ons nog steeds thuis voelen. Het is een dynamische plek waar altijd iets te doen is en waar ik persoonlijk betrokken ben bij de ontwikkelingen. Het maakt me enorm trots om de stad te zien groeien en bloeien, mede dankzij de projecten waaraan ik heb mogen bijdragen.”

Lees meer over het team dat zich inzet voor de energietransitie.

Collega Coen poseert voor mobiel informatiecentrum Greenhopper