Stedelijk groen

Ben jij graag buiten en steek jij graag de handen uit de mouwen? Dan is een baan bij Stedelijk Groen iets voor jou! Met ons team zorg je ervoor dat de parken en plantsoenen in Breda netjes blijven. Dit doe je door te schoffelen, snoeien, maaien en bladeren op te ruimen. Ook planten we nieuwe plantsoenen aan. We zijn trots op projecten zoals het Nelson Mandelaplein, Willem Alexanderplein en het Oranjeplein. Dit waren plekken met veel tegels die wij vergroend hebben.

Groenonderhoud

Samenwerken in ploegen

We werken in vaste ploegen van 4 tot 5 personen, begeleid door een voorman. Zo leer je jouw collega's goed kennen en vormen jullie een hecht team. Naast hard werken, maken we ook plezier samen. In het eerste jaar werk je in verschillende wijken. Zo leer je de stad en dorpen goed kennen en kun je overal jouw groene vingers inzetten. Daarna werk je samen met jouw vaste ploeg in dezelfde wijken. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.  

Wat wij bieden

Bij ons kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. We bieden vaste werktijden, een veilige werkomgeving en goed materiaal. Naast verplichte trainingen, heb je ook de kans om extra cursussen te volgen om je persoonlijk te ontwikkelen. Jouw werk heeft direct effect op de leefomgeving van alle inwoners. Zo zijn buurtbewoners vaak blij met ons werk!  

Wil jij deel uitmaken van ons enthousiaste team en samen met ons werken aan een groener Breda?  

Moaz: ‘Samen werken aan een groene stad’

Collega Moaz van stedelijk groen poseert in een park

Tijdens het planten krijgen we vaak complimenten van mensen die voorbijlopen. Ik leg dan vaak uit wat er staat te gebeuren en wanneer de planten zullen bloeien, zodat zij kunnen genieten van al dat moois. Ik ben altijd enorm trots op het resultaat!

Lees het verhaal van Moaz.

Sharon, collega Stedelijk Groen

Collega Sharon van stedelijk groen gebruikt een bladblazer

Het is fijn om met een kleine, vaste ploeg te werken. Hierdoor ken ik mijn collega's goed en zijn we op elkaar ingespeeld. De sfeer is goed. Naast het harde werken hebben we ook veel lol met elkaar. Het is wel een beetje een mannenwereld, dus je moet je mannetje kunnen staan. Maar dat kan ik zeker!

Bram, voorman Stedelijk Groen

Collega Bram van Stedelijk Groen poseert voor zijn werkbus

Iedere ochtend verzamelen we op onze locatie voor de werkdag en drinken we een kop koffie. We bespreken de planning en taken voor de dag en gaan dan samen met de ploeg op pad. We weten goed wat er die dag van ons verwacht wordt. 

Kleur in de stad

Stad in een Park | Kleur in de stad

Bloemrijke bermen

In Breda planten we bloemen om insecten en vogels aan te trekken en zo de biodiversiteit te verbeteren. Dit betekent dat we deze plantsoenen ook moeten onderhouden. In deze video laten we zien hoe en waarom we dit doen, en hoe we zorgen voor een bloemrijke en gezonde omgeving.

Bekijk de hele video

Houthakbeheer

Een dag meelopen met houthakbeheer

Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor alle bomen die op gemeentegrond staan en daarom voeren we regelmatig controles uit. Zo onderhouden we ongeveer 110.00 gemeentelijk bomen, exclusief de bossen. Gemiddeld vinden deze controles eens per 3 tot 6 jaar plaats. Op basis van deze inspecties worden soms werkzaamheden uitgevoerd, zoals snoeien of kappen.

Bekijk de hele video over het houthakbeheer in Breda

Trailer Houthakbeheer

Word jij onze nieuwe collega?

 • Beleidsadviseur Erfgoed

  Opleidingsniveau
  HBO
  Vakgebied
  Bouwkunde / Civiel, Overig
  Uren per week
  32 - 36
  Dienstverband
  Fulltime, Parttime
  Salarisindicatie
  € 4.211 - € 5.997
  Openingsdatum
  18-07-2024
  Sluitingsdatum
  04-08-2024

  Heb jij ruime werkervaring met stedelijke ontwikkeling en het geven van erfgoedadviezen binnen de overheidssector? Dan zoeken we jou als beleidsadviseur Erfgoed.

 • Facilitair gebouwbeheerder Riethil

  Opleidingsniveau
  MBO
  Vakgebied
  Facilitair
  Uren per week
  36
  Dienstverband
  Fulltime
  Salarisindicatie
  € 3.317 - € 4.752
  Openingsdatum
  17-07-2024
  Sluitingsdatum
  22-08-2024

  Hou je van afwisseling en communiceer je makkelijk op verschillende niveaus? Denk jij in oplossingen en kun je integraal denken en handelen?

 • Afdelingshoofd WMO

  Opleidingsniveau
  HBO, WO
  Vakgebied
  Zorg / Welzijn / Jeugd, Overig
  Uren per week
  36
  Dienstverband
  Fulltime
  Salarisindicatie
  € 6.316 - € 8.779
  Openingsdatum
  17-07-2024
  Sluitingsdatum
  25-08-2024

  Hoe zorg je nu en in de toekomst voor kwalitatieve ondersteuning voor elke Bredanaar die dat nodig heeft? Met deze vraag houd jij je als manager WMO in de volle breedte bezig.