Teamleiders

Bij Gemeente Breda zoeken we betrokken, resultaatgerichte en inspirerende teamleiders die onze teams in de organisatie willen versterken. Als teamleider heb je verschillende rollen. Je bent het aanspreekpunt voor je team. Zorgt dat de medewerkers goed gefaciliteerd worden waardoor ze hun werk goed kunnen doen. Je zorgt ervoor dat iedereen optimaal kan presteren en zich gewaardeerd voelt. Je coacht het team in haar ontwikkeling om samen de resultaten te halen Daarnaast ben je ook bezig met inhoudelijke vraagstukken. Hierbij moet je denken aan het sturen op beleidsstukken en andere strategische opgaves. Je bent sparringpartner voor afdelingshoofden, de directie en het bestuur. Je legt hierbij verantwoording af aan het afdelingshoofd.  

Ruimte voor ontwikkeling en groei

Binnen de Gemeente Breda werk je in een cultuur die informeel, betrokken en familiair is. Wij hechten veel waarde aan een prettige werksfeer waar kwaliteit en effectiviteit centraal staan. Als teamleider krijg je de ruimte om autonoom te werken en bieden we voldoende mogelijkheden voor zelfontwikkeling en groei voor jou en jouw collega's. Dit doen we door te investeren in teamontwikkeling, leiderschapsdagen en managementdagen. Want wij geloven dat jij het verschil maakt voor onze medewerkers.

De ideale teamleider is inspirerend, communicatief en heeft relativeringsvermogen. Je bent iemand die een frisse kijk meebrengt en zich graag inzet voor het verbeteren van de maatschappij, direct of indirect. De inhoud van het werk, de uitdaging en de afwisseling die het biedt, maken deze rol uniek. Bij ons kun je écht bijdragen aan Gemeente Breda en haar inwoners. Dit doe je door jouw netwerk te creëren, zowel binnen als buiten.  

Lijkt dit je wat? Bekijk dan de ervaringen van onze teamleiders en ontdek wat jouw toekomst bij ons kan zijn. 

Rowena - Teamleider HR

Collega Rowena in een vergaderruimte

Naast de operationele taken, heeft mijn functie ook een inhoudelijke kant. Ik geef strategisch richting aan de ontwikkeling van het team, denk mee over beleidsstukken en schuif in een adviserende rol aan bij de directieleden. Al die verschillende onderwerpen waar je aan werkt, terwijl je ook altijd klaarstaat voor je teamleden, maakt het lekker uitdagend.

Lees het hele verhaal van Rowena.

Jürgen - Teamleider Wijkzaken

Foto van collega Jürgen

De afgelopen jaren heb ik al verschillende teams geleid, waaronder de financiële administratie, het onderzoeks- en datateam en het team van wijkbeheerders en wijkmanagers. Nu geef ik leiding aan een diverse groep collega's die zich bezighouden met het beheer, onderhoud en de ontwikkeling van de openbare ruimte. Qua inhoud zeer verschillend van elkaar en van mijn achtergrond als pedagoog. Gelukkig is vakkennis niet de belangrijkste factor voor het succes van een teamleider bij de Gemeente Breda. Wat telt is de ervaring in het coachen en aansturen van collega’s en het vermogen om te kunnen schakelen tussen verschillende leiderschapsstijlen. Daarnaast moet je het leuk vinden om met teamontwikkeling aan de slag te gaan. De Gemeente Breda biedt een uitstekende omgeving om als leidinggevende te groeien en te ontwikkelen! 

Elly - Teamleider projectmanagement en -ondersteuning, ruimte- en vastgoedontwikkeling

Foto van Elly Machielse

We werken met gemeenschapsgeld, dus verantwoording afleggen op een zakelijke manier en resultaten behalen zijn belangrijk. Tegelijkertijd zijn onze medewerkers ons grootste kapitaal en wil ik graag zuinig op ze zijn. Ik probeer ervoor te zorgen dat mijn teamleden hun werk goed kunnen doen én met plezier en betrokkenheid naar het werk gaan. Mijn deur staat altijd open voor werk gerelateerde zaken, maar ook voor persoonlijke uitdagingen en successen.

Lees het verhaal van Elly over het balanceren tussen resultaat en relatie.

Word jij onze nieuwe collega?

 • Beleidsadviseur Erfgoed

  Opleidingsniveau
  HBO
  Vakgebied
  Bouwkunde / Civiel, Overig
  Uren per week
  32 - 36
  Dienstverband
  Fulltime, Parttime
  Salarisindicatie
  € 4.211 - € 5.997
  Openingsdatum
  18-07-2024
  Sluitingsdatum
  04-08-2024

  Heb jij ruime werkervaring met stedelijke ontwikkeling en het geven van erfgoedadviezen binnen de overheidssector? Dan zoeken we jou als beleidsadviseur Erfgoed.

 • Facilitair gebouwbeheerder Riethil

  Opleidingsniveau
  MBO
  Vakgebied
  Facilitair
  Uren per week
  36
  Dienstverband
  Fulltime
  Salarisindicatie
  € 3.317 - € 4.752
  Openingsdatum
  17-07-2024
  Sluitingsdatum
  22-08-2024

  Hou je van afwisseling en communiceer je makkelijk op verschillende niveaus? Denk jij in oplossingen en kun je integraal denken en handelen?

 • Afdelingshoofd WMO

  Opleidingsniveau
  HBO, WO
  Vakgebied
  Zorg / Welzijn / Jeugd, Overig
  Uren per week
  36
  Dienstverband
  Fulltime
  Salarisindicatie
  € 6.316 - € 8.779
  Openingsdatum
  17-07-2024
  Sluitingsdatum
  25-08-2024

  Hoe zorg je nu en in de toekomst voor kwalitatieve ondersteuning voor elke Bredanaar die dat nodig heeft? Met deze vraag houd jij je als manager WMO in de volle breedte bezig.